Speakers

Vi är stolta att presentera våra 9 talare! Mer info om talarna kommer snart…

Amanda Colldèn

Amanda Colldén lever efter principen “kör bara kör” och “vad är det värsta som kan hända”. Blott 23 år har hon hunnit bo utomlands, besökt 30 länder, jobbat med TV4, Idol, Filip och Fredrik, 1000 apor och massa annat. Nu har hon startat WoFo agency – work for travellers agency – ett företag som hjälper unga resenärer att jobba utomlands under kortare perioder. När man vill något, vad ÄR egentligen det värsta som kan hända om man försöker? Oftast inte så mycket. Ändå är det så många som inte vågar satsa på sina privata mål. Amanda tycker att det är synd och också slöseri med världens människopotential. Under Ted X youth ska hon försöka inspirera till att köra på och våga.

Monica Masuda
“Krazee Grandma”

Monica Masuda försörjer sig som trädgårdsarbetare men har tidigare pluggat ryska, spelat altsax, tränat judo i 15 år och bott i japan där hon fann sin livskärlek. Tillbaks i Sverige upptäckte Monica sin nya passion nämligen breakdansen. Nu 13 år senare vid 73 års ålder är Monica världskänd som ”Krazee Grandma”.

Sami Asli

Sami Asli kom till Sverige när han var 16 år. Nu är Sami 22 år och studerar till Fritidsledare, och just detta är ett resultat av flera års av kamp. En kamp om att hitta sig själv i ett nytt land, att hitta hopp även om man ständigt får ett NEJ från Migrationsverket. Sami kommer dela med sig av sin väg till att hitta hoppet när utanförskapet är som störst.

Hanna Wekell

“Hanna Wekell är en av grundarna till organisationen Ung Cancer, en
organisation som arbetar för ung vuxna cancerdrabbades levnadsvillkor.
Hon tror på att arbeta med hjärtat och att allt är möjligt om man
jobbar hårt. Hanna kommer prata om hur man genom att göra det man
älskar kan göra skillnad för andra människor.”Emelie Harming
Emelie Harming är konstnär, fotograf och hästkommunikatör som fick gå långa omvägar i livet för att komma ihåg att det viktigaste är att leva i nuet, lyssna till sin
inre röst och följa sin egen väg. Hon kom nyligen hem från Kina där hon
under en tid arbetat som ryttare och tränare på ett stort internationellt
hästevent, nu satsar hon heltid på sitt företag. Emelie kommer att tala om
hur lätt det egentligen är att ta sig ur riktigt svåra situationer och hur
man skaffar sig modet att följa sitt hjärta.

Xenia Akopova

Xenia Akopova studerar mastersprogrammet i Översättning på Göteborgs Universitet där hon inriktar sig på filmöversättning och översättning av populärvetenskapliga texter från ryska och engelska till svenska. Xenia kommer att prata om film och tv-serier som ett av dagens viktigaste konstmedium och hur de olika översättningsmetoderna av dessa påverkar våra uppfattningar om deras innehåll och budskap. Ofta mer än vi tror…

 

Paul Alvarado Mendoza

Paul Alvarado Mendoza är 30 år och har en Master of Science i människa-datorinteraktion från Chalmers och har jobbat där med bilsäkerhetsforskning. Paul ska prata om hur han handskades med en plötslig förändring i livet och hur man hittar tillbaka till balans igen.

 

Magnus Berglund

Magnus Berglund är 24 år och brinner för marknadsföring och utmaningar – både fysiska och mentala. Till TEDxYouth@Järntorget har han förberett en berättelse om att vara galen nog att springa nästan åtta mil över schweiziska berg. Hur den här ultralöparen tycker vi ska vara? Galna, förstås!

 

Caroline Högrud

Caroline Högrud är 23 år och färdigutbildad journalist som brinner för mänskliga rättigheter och genusfrågor. Hon är med i Nätverket mot trafficking och vann en talartid på bokmässan i år. Under TEDxYouth vill hon få chansen att nyansera bilden av sextrafficking. Kan man verkligen göra en skillnad på människohandel för sexuella ändamål och prostitution? Hur kan processen och tillvägagångssätten se ut? Många har en bild av att trafficking uteslutande fungerar som i Lukas Moodyssons film “Lilja 4-ever”. Det är dags att vidga perspektiven och stoppa vår tids slaveri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s